Gjennom et årskurs vil elevene få mulighet til å fordype seg innenfor et emne over lengre tid og utviklingsmulighetene er derfor store.

Samspill med kursholder, improvisasjon, lek, trening i å bruke kropp og stemme samt det å utvikle den enkeltes skaperglede og formidlingsevne vil være tema som går igjen i alle kurs.

Utover dette har hvert kurs sine spesialiteter, se mer under kursbeskrivelse.


Pianoundervisning

Vi tilbyr pianoundervisning for elever i grunnskolen fra og med 1. klasse. Kurset fokuserer på innlæring av enkle stykker etter noter men vil også kunne inneholde ulike stilarter, besifringsspill og gehørspill. Man trenger ingen spesielle forkunnskaper for å melde seg på, men det er bare en fordel hvis man har spilt noe piano tidligere. Vanskelighetsgraden tilpasses uansett nivået man er på.

Gitarkurs

Nattland skole og Sædalen skole:

Tid avtales med læreren.

Dette er kurset for deg som vil lære å spille gitar.

Her vil du få innføring i det mest grunnleggende du trenger å kunne for å spille gitar på en enkel måte.

Undervisningen foregår i grupper på maks 6 elever og en lærer. Kurset vil være basert på stoff fra ulike lærebøker som er nivåtilpasset. Elevene må også ha sin egen gitar, da undervisningen foregår i grupper der læreren spiller og elevene gjentar. Vi anbefaler å bruke en akustisk gitar med nylonstrenger, da dette er det beste instrumentet å bruke når en skal lære seg å spille gitar. De bør også ha en elektronisk gitarstemmer (et lite apparat man får kjøpt for en billig penge på en musikkforretning) fordi det gjør at de kan lære seg å stemme gitaren selv.

Gjennom kursets leksjoner vil vi blant annet gå igjennom:
Hvordan stemme gitaren
Akkorder/grep
Spilleteknikker
Hvordan spille til sanger i ulike stilarter

Fana musikk og drama

Utviklet av Imaker as